CV opstellen


Jouw CV wordt beter met het volgen van deze tips, verbeter nu jouw uitnodigende CV!

CV opstellen

Waarom is jouw CV zo belangrijk? Een Curriculum Vitae is jouw levensloop. Hierin staat wie je bent, wat je kunt en wat je doet. Het geeft een werkgever een goed beeld van jou als toekomstig werknemer. Het CV is een belangrijk onderdeel voor een werkgever om te bepalen of hij met jou in gesprek gaat. Samen met je brief is het de manier om je aan een bedrijf voor te stellen als toekomstig medewerker. Aan het bedrijf is het de keuze om te kijken of jij in de functie past. Daarom moet je CV perfect zijn en geheel in jouw voordeel werken.

Persoonlijk CV opstellen

Het CV opstellen begint met jouw persoonlijke gegevens. Het gaat hier om je je naam, adres, geboortedatum, geslacht en andere belangrijke basisgegevens. Daarna vertel je chronologisch over je opleidingen. Wat heb je gedaan? Denk aan alle opleidingen, cursussen en certificaten die je hebt behaald. Benoem alleen de opleidingen die voor de functie van belang zijn. Een kookcursus werkt niet in je voordeel wanneer je als programmeur solliciteert.

Wat is jouw werkervaring? Begin met jouw meest recente werkgever, project of freelance klus die je hebt gedaan. Geef een korte omschrijving van je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden en welke functie je bekleedde binnen welke organisatie. Vergeet niet de ‘van en tot datum’ te noteren. Hier kan een werkgever veel informatie uithalen! Heb je vrijwilligerswerk gedaan of stages gevolgd? Dan Vermeld je dat ook, het is werkervaring en het zegt iets over jou.

Laatste CV tips

Vul je CV aan met andere zaken die relevant zijn voor de functie. Zo kun je hobby’s vermelden, eigenschappen opnoemen of nevenactiviteiten aangeven. Vergeet niet je eigenschappen, vaardigheden, kennis van talen of andere belangrijke zaken te vermelden. Heb je een rijbewijs en auto? Dan is dat ook een melding waard. Wie weet is dat wel de reden om jou aan te nemen!

Tips: Beperk je CV tot 2 A4tjes, 1 is nog beter. Maak het CV helder, overzichtelijk en netjes. Zorg dat het vrij is van spelfouten. Laat iemand anders objectief naar je CV kijken hierdoor voorkom je rare schrijffouten en weet je snel genoeg of er voor een leek geen moeilijke termen in staan. Jouw CV opstellen is niet moeilijk, je moet gewoon even weten wat werkt.