Internetbranche en de veranderingen


De internetbranche is onderhevig aan veranderingen. Sommige hiervan zijn perfect en andere zijn overbodig, onnodig of juist onhandig. Welke veranderingen moet je op de voet volgen en welke kun je verwaarlozen? Dat vertellen wij jou graag.

Responsive design

Een responsive design is groots, de ontwikkelingen van een responsive design gaan maar door. Hierdoor worden de websites geoptimaliseerd voor elke resolutie van ieder beeldscherm. Mobiele betalingen nemen toe en je kunt echt overal en alles checken! Beetje jammer is dat de mobiele website hierdoor overbodig wordt. Het was een vindingrijke maar tijdelijke oplossing!

Mobiel internet

Het mobiele internet wordt ontzettend belangrijk binnen de internetbranche. Zo wordt het click and brick systeem steeds meer verweven. Productinformatie is sneller te vinden en een bestelling sneller gedaan. Bovendien maakt mobiel internet het thuis werken mogelijk. Hierdoor is alles binnen handbereik en sta je niet in de file!

Websites

Websites worden in steeds simpeler in de huidige internetbrnache. Waar snelheid en bereikbaarheid toeneemt, neemt het design af. Back to basic maar dan evengoed netjes, mooi en overzichtelijk. Door content en design terug te brengen naar een basic niveau is onderscheiding binnen handbereik. Bovendien zie je het location based internet steeds vaker terug komen. Mede dankzij de komst van HTML5.

Privacy

Hoewel niet iedereen zich er van bewust is, is privacy een struikelblok. Alles wat op internet staat, blijft daar staan. Mensen worden zich er wel steeds meer van bewust. Doordat mensen willen weten wat er met gegevens gebeurt en dat is hun goed recht. Dat zal zeker nog een staartje krijgen. Maar de coockiewet staat te wankelen mede door de grote druk van de internetbrnache.
De internetbranche staat vol van ontwikkelingen. Het leven wordt eenvoudiger in praktijk maar in theorie zorgt het voor wat problemen. Denk maar aan de privacy en wetgeving. Dat het internet interessanter wordt, daar zijn velen het over eens.

Er komen veel meer ontwikkelingen in de toekomst. Sommige zullen ons verrassen, andere zullen snel verdwijnen. Maar werken binnen een wereld waar zoveel verandert, is werken binnen een dynamische omgeving.