Junior/medior .NET developer gezocht!


Introductie

Ben jij een junior of medior developer en heb je affiniteit met natuurkundige onderzoeken? Vind je het daarnaast leuk om mee te draaien in echte experimenten en werk je graag met elektronica en C# .NET? Dan heeft dit bedrijf in Amsterdam de perfecte baan voor jou!

Organisatie

Bij een van onze klanten in Amsterdam is sinds kort ruimte voor een junior of medior .NET developer. Dit wetenschappelijke instituut voor natuurkundig onderzoek is gevestigd nabij het Science Park en zoekt een nieuwe collega die graag aan meerdere projecten tegelijk werkt. Binnen het instituut wordt fundamenteel onderzoek verricht naar de fysica van complexe materie en complexe molecuulsystemen in samenwerking met universiteiten en de industrie. Ontwikkelaars werken aan kwalitatief hoogstaande experimentele software, denk aan aansturing van lasers en motoren, het vergaren van data van camera’s en sensoren en aan de verwerking van de gegevens.

Vanuit een voorstel van een postdoc of promovendus die een onderzoek wil uitvoeren, krijgt het development team zijn opdrachten. Wanneer de postdoc/promovendus hier een GO voor krijgt, mogen zij dit onderzoek uitvoeren bij onze klant. Binnen het instituut wordt veel samengewerkt binnen multidisciplinaire teams en dus zul je ook te maken krijgen met de postdocs en promovendi. Het doel van de organisatie is om de natuurkundige kennis in Nederland op peil te houden en om goed opgeleide onderzoekers af te leveren aan de arbeidsmarkt. Door het ontwikkelen van geavanceerde software voor experimentele onderzoeksopstellingen draag je hier ook aan bij!

Een voorbeeld van een onderzoek waar het instituut nu aan werkt is het meten van licht in een zonnepaneel. De multidisciplinaire teams hebben een manier gevonden om het licht langer vast te houden, waardoor de kans groter wordt dat een zonnepaneel de energie op kan vangen. Jaarlijks worden er zo’n 25 onderzoeken en bijbehorende experimenten uitgevoerd, waardoor je binnen je functie met verschillende onderwerpen in contact komt en continu blijft leren.

Het complete instituut bestaat uit ruim 300 collega’s, waarvan bijna 80% onderzoeker is. Wat werknemers en developers vooral leuk vinden aan deze werkgever, is het feit dat ze informeel samenwerken met onderzoekers en hun collega’s die ook allen nieuwsgierig zijn naar het onderzoek. Binnen het internationale instituut krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en dankzij een actieve personeelsvereniging worden er meerdere uitjes georganiseerd met onder andere Pasen en Kerst. Ook is er regelmatig ‘movie night’ en is er dagelijks een koffiepauze om met elkaar de dag te bespreken.

Functie

Binnen in het moderne pand op het Sciencepark is een verdeling gemaakt waarbij het centrum van de ruimte bestaat uit de laboratoria waar de experimenten worden uitgevoerd met daar omheen de kantoor- en overlegruimtes. Bij je functie als .NET developer zul je jezelf in beide soorten ruimtes bevinden, aangezien je je software ook zult testen in de labs. Om dit kundig te kunnen doen, krijg je uiteraard de juiste training.

Het development team bestaat momenteel uit 7 collega’s die allemaal gespecialiseerd zijn in .NET development. Ze werken veel samen met mechanici en onderzoekers. Samen met je team programmeer je dicht tegen de hardware aan en ontwikkel je voor ieder experiment een uniek desktopprogramma. Je functie bestaat dus uit het ontwikkelen en testen van unieke meetapplicaties voor experimentele onderzoeksopstellingen en het besturen van belangrijke apparatuur.

Het instituut is op zoek naar iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, aangezien niemand constant over je schouder mee zal kijken. Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel en daarom krijg je de tijd en ruimte om je projecten goed te kunnen uitvoeren. Naast dit alles, wordt er ook écht goed voor de werknemers gezorgd. Elke medewerker krijgt namelijk 42,5 vakantiedagen en dat is uniek!

Functie eisen

 • Je bent HBO afgestudeerd richting Informatica, Elektronica of Technische Informatica
 • Je hebt gedegen kennis van C# .NET;
 • Je hebt kennis van object georiënteerd programmeren (OOP);
 • Je hebt kennis van wiskunde, natuurkunde of elektrotechniek;
 • Ervaring met MVVM en WPF of Winforms is een pre;
 • Ervaring met het aansturen van hardware is een pre;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8,5 week vakantie (42,5 vakantiedagen);
 • Goede pensioenregeling (70/30);
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen;
 • Een fietsplan;
 • De mogelijkheid om aan unieke projecten te werken in een internationale setting!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het .NET-team, info@net-professionals.nl of bellen naar 020 8201 118.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@net-professionals.nl.