Medior software engineer gezocht!


Introductie

Heb jij inmiddels al aardig wat code gezien en wil je wat anders dan het saaie handwerk dat soms komt kijken bij programmeren? Onze klant in Enschede werkt met een state-of-the-art model based ontwikkelplatform op basis van low code en biedt haar klanten een software architectuur waarmee de dagelijkse bedrijfsvoering verbeterd kan worden.

Organisatie

De klant heeft een viertal vestigingen door het hele land, met het hoofdkantoor in Enschede. Het bedrijf kenmerkt zich door hun innovatieve benadering qua techniek, waarbij ze een combinatie hanteren van prescriptive low code ontwikkeling met best-in-class oplossingen op een platform. Dit stelt ze in staat om applicatieportfolio’s van klanten heel snel te moderniseren. De klant krijgt één geïntegreerde oplossing voor alle bedrijfsprocessen en deze is altijd volledig op de klant aangepast. Wellicht ben je bekend met RAD en MDD, maar dit gaat nog een stap verder en de methodiek heeft zichzelf inmiddels dubbel en dwars bewezen. De klanten bevinden zich in verschillende sectoren, waaronder retail, automotive, financiële dienstverlening en luchtvaart.

Het IT-team richt zich in de kern op 3 zaken. Ten eerste ontwikkelt het een softwareplatform om modelmatig softwarecomponenten te maken. De componenten kunnen heel groot zijn, zoals een grootboekapplicatie systeem, maar ook zo klein als het uitlezen van een geboortedatum. Deze tool maken ze dus zelf en inmiddels zijn er honderden applicaties die voor klanten modulair aan elkaar kunnen worden gekoppeld, desgewenst dus met flink wat maatwerk. Inmiddels is dit zelf ontwikkelde platform zo succesvol dat het ook los wordt verkocht aan software bedrijven.

Ten tweede is er dus het bouwen van losse componenten voor klanten. Voor deze specifieke vacature zal jij je richten op klanten in de financiële sector, dus de componenten die jij bouwt zullen hierop toegespitst zijn. Tot slot is er uiteraard de uitrol bij klanten. In deze rol heb je ook veel direct contact met de eindklant. Dit stelt jou in staat om ook zelf mee te denken, en niet slechts vanuit een FD of TD moet werken. Hier kun je vanuit eigen inzicht met jouw team een zo mooi mogelijke oplossing voor de klant bouwen. De plugins worden uiteindelijk in C# geschreven, maar om hier succesvol te zijn, is goede en gedegen ontwikkelkennis vereist en niet zozeer een specifieke taal.

Functie

Als Software Engineer werk je zelfstandig en in teamverband aan de ontwikkeling, inrichting en configuratie van componenten gericht op financiële processen. Ontwikkelaars die hier werken vinden hun huidige functie ook echt leuker dan de ‘normale’ ontwikkelrol die zij hiervoor hadden bij voorgaande werkgevers. Je komt echt tot de kern van ontwikkelen en de afwisseling hierin maakt het werk nog leuker. De ene dag zit je heel diep in een ingewikkeld stuk code en de dag erna zit je met een klant om tafel specifieke wensen voor een product te bespreken. Het saaie werk is zoveel mogelijk geautomatiseerd, waardoor je als ontwikkelaar met name ‘met je hoofd’ bezig bent om te bedenken hoe je zo mooi mogelijke software kunt opleveren. Je bouwt o.a. plug-ins en datasets en daarnaast test en documenteer je deze op een nette manier. Ook stel je ontwerpen op voor nieuwe functionaliteiten. Samengevat:

  • Je denkt proactief mee in het continu verbeteren van processen, producten en componenten.
  • Je bent (mede) verantwoordelijk voor performance, security en onderhoud van deze componenten.
  • Je denkt na vanuit zowel een technisch standpunt als het oog van de klant.
  • Je begeleidt junior software engineers zowel op vakinhoudelijk als op functioneel technisch vlak.
  • Je beoordeelt en handelt tweede of derde lijn klantvragen af, zo nodig in samenspraak met support.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau bij voorkeur op het gebied van technische informatica of technische bedrijfskunde;
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met softwareontwikkeling (bijvoorbeeld C# .NET, Java, en/of MSSQL);
  • Je hebt ervaring met een model based/lowcode of nocode ontwikkelplatform óf bent bereid hier ervaring in op te doen;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Idealiter heb je kennis van financiële processen en/of affiniteit met assurantiën.

Aanbod

Een prettige, informele en uitdagende werkomgeving met ruimte voor initiatief en ondernemerschap in een succesvol en ambitieus bedrijf. Zie jij een kans naar aanleiding van een gesprek met een klant? Ga ervoor, want je krijgt hier de ruimte om zelf initiatieven te ontplooien. Het bedrijf groeit en er komen steeds meer klanten bij, met name ook door mond-tot-mond reclame.

Qua arbeidsvoorwaarden wordt er hier ook prima voor je gezorgd. Vakantiedagen, pensioen, lunch, opleidingsmogelijkheden, alles is tot in de puntjes geregeld.

Inlichtingen

Stuur snel je meest recente CV en we zullen snel contact met je opnemen. Om te solliciteren of meer informatie kun je e-mailen naar info@net-professionals.nl of bel naar 020 – 820 1118.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@net-professionals.nl.