Senior .NET Developer gezocht!


Introductie

Zou jij graag werken aan innovatieve software dat klantbedrijven ondersteunt op het gebied van de energietransitie? Heb je daarnaast interesse in mathematische tooling en ben je op zoek naar een functie binnen een open bedrijf waarin altijd ruimte is om te sparren? Dan is dit bedrijf in Maastricht op zoek naar jou!

Organisatie

Dit bedrijf is in 2010 opgericht en zowel hun klantenbestand als hun team groeit nog elk jaar door. Voor uitbreiding van het team zijn zij op zoek naar nieuwe collega’s die een passie voor software ontwikkeling hebben. Het bedrijf bevindt zich in een mooi pand in Maastricht, waar je ook als je buiten Maastricht woont gemakkelijk komt. De specialisatie van het bedrijf ligt in het ondersteunen van klantbedrijven in de continue veranderende energiemarkt, zodat deze ook met het oog op de toekomst bijblijven. Hiervoor is een automatiseringsplatform ontwikkelt dat bijdraagt aan het inzichtelijk maken en vergemakkelijken van processen. Deze software biedt de mogelijkheid voor partijen om de transitie binnen de energiemarkt te kunnen faciliteren en vooral de complexe processen in te richten. Hierbij kun je denken aan de inkoop en levering van energie, de beprijzing en de forecasting hiervan. De software maakt dit alles tot een geautomatiseerd proces waarbij snelheid, navolgbaarheid en de veiligheid een essentiële rol spelen.

De energiemarkt is bezig met stormachtige ontwikkelingen die veel kansen en uitdagingen creëren. Zo wordt er lokaal steeds meer energie opgewekt en speelt ook de duurzaamheid van energie een steeds grotere rol. Daarnaast bestaan er op de markt slimme meters en grids en moet er ook gekeken worden naar de meestal goedkopere inkoop vanuit Duitsland. Het eeuwenoude probleem blijft hoe klanten behouden kunnen worden waar het relatief simpel is om over te stappen. Dit alles zorgt ervoor dat er nog betere en slimmere oplossingen moeten komen om zo vraag en aanbod op de markt zo goed mogelijk af te kunnen stemmen in deze complexe en constant ontwikkelende markt.

Een team van 13 mensen dat bestaat uit developers, business analisten en wiskundige is hier continue mee bezig. Samen helpen zij grote namen uit de energiemarkt, zoals GreenChoice, om hun operationele activiteiten optimaal te automatiseren. Verder is er naast deze mooie uitdagende software natuurlijk ook ruimte voor plezier. Zo kan je op vrijdagmiddag altijd rekenen op een biertje en een bitterbal en zijn er genoeg uitjes om jouw collega’s beter te leren kennen bij bijvoorbeeld een middag grotfietsen!

Functie

Binnen het team zal jij werken binnen een AGILE omgeving met 7 andere developers aan de eigen ontwikkelde oplossing genaamd VERTEX. Het team bestaat momenteel uit 5 back-enders, 1 full-stack developer en een UX designer. Jouw rol als Senior Software Developer is het bijdragen aan de ontwikkeling van deze high end web-based applicatie. Dit doe je door gebruik te maken van C#.NET in de back-end en daarnaast wordt vel gewerkt met MSSQL. Binnen deze rol heb je de medeverantwoordelijkheid van de bouw en de ontwikkeling van het systeem dat in de back-end veel proces- en datastromen verwerkt. Het team is altijd op zoek naar verdere verbeteringen en innovaties en zij kijken dan ook naar de nieuwste technieken om zo altijd een optimale interface te kunnen creëren voor de eindgebruikers.

In dit hechte team waar iedereen voor elkaar klaar staat, heb je de mogelijkheid om zelfstandig nieuwe dingen te ontwikkelen en te ontdekken. Dit kan dmv cursussen die worden aangeboden, maar ook het sparren met seniors of gelijken is mogelijk en daarnaast belangrijk voor de kennisverrijking en deling. Je kunt daarnaast jouw analytisch vermogen inzetten om een goede maar ook herbruikbare oplossing te bouwen. Doordat er ook veel gewerkt word met berekeningen voor onder andere de forecasting binnen de software, maakt het team ook gebruik van mathematische tooling. Meestal is dit in de vorm van R, maar ook ervaring met Matlab en Python kan van dienst komen. Er is binnen dit bedrijf dus voldoende mogelijkheden om je zowel in de breedte als in diepte verder te ontwikkelen. Daarnaast is zowel het team als het bedrijf aan het groeien wat inhoudt dat ook de (persoonlijke) groeimogelijkheden voldoende aanwezig zijn!

Het bedrijf is op zoek naar een gedreven Senior .NET Developer om het team te versterken. Klinkt de eerder genoemde informatie jou interessant in de oren? Lees hieronder dan de specifieke functie-eisen door en solliciteer direct!

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond op het gebied van Informatica of soortgelijk;
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met software development;
 • Je hebt ruime ervaring met C# .NET en (MS)SQL;
 • Ervaring met mathematische tooling als R, Python en/of Mathlan is een pre;
 • Je bent sterk in zowel het zelfstandig als in teams werken;
 • Je bent (zelf)kritisch en leergierig.

Aanbod

 • Een marktconform salaris op basis van je kennis en ervaring;
 • Een premievrije pensioensregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een progressieve bonusregeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast contract;
 • Een budget om cursussen te volgen;
 • Een open en informele cultuur en sfeer;
 • Het werken aan innovatieve projecten in de energiemarkt!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het .NET-Team, info@net-professionals.nl of bellen naar 020 8201 118.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@net-professionals.nl.