Vakantiegevoel
Tips Geschatte leestijd: 2 minuten

Van vakantiegevoel naar vakantiedip? Voorkom het!

Van zon, zee en strand naar mailbox, meetings en projecten. De overgang van een heerlijke week op het strand terug naar je vertrouwde kantoorplek kan soms best groot zijn. Voor sommigen gaat de post-vakantieperiode gepaard met negatieve emoties en juist extra veel stress. Dat is nergens voor nodig! Lees hier hoe je dat fijne vakantiegevoel wat langer kunt behouden.

Tip 1: Een goed voorbereiding, is het halve werk

Zorg ervoor dat je voordat je op vakantie gaat, je zaakjes zoveel mogelijk op orde hebt. Het is fijn als de grotere projecten in ieder geval zijn afgerond, zelfs als je daardoor voor je vakantie wat extra uren moet maken. Als je daarnaast zorgt voor een soepele overdracht aan je collega’s, kom je in ieder geval in beperkte chaos terug. Ook thuis is het fijn om wat orde in de chaos te scheppen. Wie komt er nou niet graag terug in een schoon huis?

Tip 2: Een extra vrije dag, dat mag

Ga niet gelijk na terugkomst weer aan het werk, maar plan een paar vrije dagen die je thuis nog kunt spenderen. Zo kun je in alle rust je koffers uitpakken, bij vrienden en familie langsgaan en weer in het werkritme komen. Dat maak je de overgang naar het werkende leven een stukje kleiner. Bovendien, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Tip 3: Plan genoeg leuke dingen

Dat je werkende leven weer begint, betekent niet dat je geen leuke dingen meer hoeft te plannen. Een dag heeft 24 uur, dus maak daar gebruik van. Plan alsnog leuke terrasavondjes, eet een keertje extra buiten de deur, neem een avondduik op het strand of regel leuke dagtripjes. Zo hou je een goede balans tussen werk en ontspanning, juist op zomerse dagen.

Tip 4: First things first

Al die ongelezen mails, opgestapelde taakjes en vragen van collega’s kunnen natuurlijk niet allemaal tegelijk opgepakt worden. Bepaal daarom in je eerste werkdagen concreet waar de prioriteiten liggen, zodat je niet gelijk weer als kip zonder kop aan het werk gaat. Dit bespaart je een hoop onnodige stress en frustratie, want je kunt nou eenmaal niet alles.

Tip 5: Behoud je vakantiegevoel met napret

Het klinkt misschien logisch, maar alleen al door met vrienden of collega’s te praten over je vakantie beleef je napret. Je brengt jezelf weer even terug naar fijne vakantiegevoel. Ook helpt het je om weer even te beleven hoe die relaxte mindset ook alweer voelde. Hou dat vast!

En vertrouw er ook een beetje op dat het werkritme weer sneller went dan je denkt. Natuurlijk is vakantie vieren heerlijk, maar eigenlijk is vakantie alleen lekker omdat je ook werkt. Hoe cliché het ook klinkt, alles draait om balans. Mocht je nou echt in je vakantiedip blijven hangen, is het misschien tijd om eens na te denken over een nieuwe baan die voor nieuwe positieve energie zorgt. Onze Recruitment Consultants staan je graag te woord als je eens vrijblijvend je opties wilt onderzoeken. Je kunt via onderstaande knop contact met een van hen opnemen!

Meer artikelen