werken als freelancer voordelen
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

Werken als Freelancer: Voordelen op een rijtje!

Ben jij het zat om vast te zitten aan je 9-5 baan en verlang je naar meer vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid? Dan is freelancen misschien iets voor jou! In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen die werken als freelancer met zich mee brengt. Veel leesplezier!

Eigen baas zijn betekent flexibiliteit!

Veel mensen kiezen voor freelancen, omdat ze graag eigen baas willen zijn. De mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je werkt, wanneer je werk en waar je werkt. Misschien heb je reisambities en combineer je deze graag met je werk of heb je een druk gezinsleven en komt wat extra flexibliteit goed van pas. Hoewel het contact met je opdrachtgevers er niet onder moet lijden, ben je als freelancer onafhankelijk.

Hoger uurtarief

Over het algemeen kun je als ZZP’er een hoger uurtarief hanteren. Dit heeft te maken met belastingvoordelen die freelancers hebben. Het inkomen is dan vaak gunstig in verhouding tot de gewerkte uren.

Zelf risico’s bepalen

Howel sommige verzekeringen verplicht zijn, ben je als freelancer in de positie om zelf te bepalen welke verzekeringen je kiest of hoe je met je geld omgaat.

Vrijheid

Als freelancer heb je meer vrijheid. En dan dus niet alleen in waar je werkt en wanneer, maar ook in de opdrachtgevers waarvoor je werkt. Jij bepaalt uiteindelijk je opdrachten en kunt zo het werk doen dat je echt leuk vindt.

Veel variatie in je werk

Hoewel de een misschien liever een lange tijd voor dezelfde opdrachtgever werkt, kun je er ook voor kiezen om diverse kleinere projecten op te pakken. Dit houdt je job leuk en gevarieerd. Ook leer je veel van deze variatie en kun je zo je portoflio steeds verder uitbouwen.

Enkele belastingvoordelen

Als freelancer heb je verschillende rechtsvormen die je kunt kiezen. Als je als ondernemer minimaal 1225 uur besteed aan je onderneming per jaar, dan kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Dit houdt in dat je een bedrag mag aftrekken van je gemaakte winst. Dit is voordelig, want hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting. Laat je hier vooral in adviseren als je startende bent.

Reizen en werken combineren

Freelancen is voor mensen met reisambities een geweldige uitkomst. Zeker als IT’er, want je hebt in principe alleen je laptop nodig om je werk te kunnen doen. Hoewel diverse tijdzones soms lastig zijn, is het ideaal dat je als freelancer van waar dan ook ter wereld kunt werken.

Ben je zelf momenteel op zoek naar een freelance opdracht bij jou in de buurt? Neem dan direct contact met ons op. Nu niet opzoek maar wel graag op de hoogte blijven van het aanbod? Meld je dan aan voor onze pool en ontvang de nieuwste opdrachten in je mailbox!

Meer artikelen