.NET Developer Salaris
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

.NET Developer salaris

Zoek jij een baan als .NET Developer? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar wat je gaat verdienen. Hoewel je exacte salaris afhankelijk is van diverse factoren helpt deze blogpost jou om een globaal overzicht te krijgen van wat je als Junior, Medior of Senior .NET Developer zoal verdient!

Waar hangt het salaris van een .NET Developer vanaf?

Voordat we exacte aantallen en bedragen benoemen, eerst een disclaimer. Het salaris van een .NET Developer is afhankelijk van diverse factoren. Je kunt hierbij denken aan opleidingsniveau, carrière niveau, soort dienstverband, CV en werkervaring en de functieomschrijving. Misschien heeft de ene .NET Developer te maken met andere of grotere verantwoordelijkheden dan de ander of heb je tijdens je opleiding al behoorlijk bijgeklust en een aardig CV opgebouwd.

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs locatie kan een bepalende factor zijn in hoeveel je gaat verdienen. Een .NET Developer in Eindhoven verdient bijvoorbeeld gemiddeld meer dan een .NET Developer uit Amsterdam of Nijmegen. Toch zit je hier in Nederland wel goed op je plek, want Nederland staat op #15 best betalende landen ter wereld.

Om je toch een beeld te geven bij het gemiddelde salaris van een .NET Developer, vind je hier een overzicht van junior tot senior niveau.

Wat verdient een Junior .NET Developer?

Een Junior .NET Developer verdient over het algemeen tussen de €2.500,- en €3.500,- per maand, afhankelijk van ervaring, kennis, soort opleiding en opleidingsniveau. In 2019 was het gemiddelde maandsalaris van een Junior dan ook €3.087,- bruto per maand. Even voor de beeldvorming; van dit bedrag kun je 670 bakken Ben and Jerry’s per maand kopen en 266 Netflix abonnementen betalen. Dat is dus zo slecht nog niet!

Benieuwd welke interessante Junior .NET Developer Vacatures wij hebben? Check hier

Wat verdient een Medior en Senior .NET Developer?

Logischer wijs betekent meer ervaring ook meer salaris. Echter is het in de IT-wereld soms nog best gecompliceerd en hangt het er ook vanaf in welke talen/technieken/werkmethodes jij je in de loop der jaren hebt gespecialiseerd en binnen welke branche je werkt. Hoe dan ook, als Medior .NET Developer verdien je gemiddeld €3.536,- euro bruto per maand. Dit is een behoorlijke stap en komt neer op een jaarsalaris van €45.000,-. Als Senior .NET Developer kan dit oplopen tot zo’n €6.200,- per maand. Als Senior .NET Developer verdien je gemiddeld €3.748,- bruto per maand. Je verdient dan ongeveer 1,47x het bruto salaris van de gemiddelde Nederlander.

Check hier als je nieuwsgierig bent naar .NET development vacatures op Medior of Senior niveau

Maar salaris is niet alles!

Natuurlijk speelt salaris een grote rol in jouw zoektocht naar een nieuwe baan, maar salaris is ook niet alles. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een grote rol en vaak is hierin nog te onderhandelen. Factoren als opleidingsbudget, vakantiegeld en vakantiedagen, werktijd, mogelijkheden tot thuiswerken en reistijd spelen ook een rol in jouw keuze en hebben grote invloed op jouw werkplezier. Hoe zit dat bij jou? Zit jij nog goed op je plek of lijkt het je leuk om eens vrijblijvend te onderzoeken wat jouw opties zijn?

Wij komen graag met je in contact!

Meer artikelen