.NET Developer
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat doet een .NET Developer?

Wat doet een .NET Developer? De werkzaamheden van een .NET Developer kunnen ter illustratie in een zin worden samengevat: Een .NET Developer ontwikkelt en implementeert applicaties, software en web oplossingen met behulp van de programmeertalen zoals C#, F#, Visual Basic of .NET framework. Echter dekt zo’n zin niet de lading van wat de rol daadwerkelijk inhoudt. Daarom vertellen wij je hieronder meer!

Wat is .NET?

Ten eerste zoomen wij kort in op wat .NET is. Het .NET-raamwerk is een open source ontwikkelplatform van Microsoft dat voornamelijk draait op Windows. Om een breed scala aan web-services en Windowsapplicaties te kunnen bouwen, implementeren en uitvoeren integreert .NET een aantal technologieën.

Oftewel, je moet het zien als een programmeertaal die een verzameling software in één pakket bundelt. Als Developer heb je op deze manier de mogelijkheid om gebruik te maken van meedere programmeertalen, editors en bibliotheken binnen .NET. Hiermee kunnen oplossingen voor Desktop, Iot, mobiel web en games worden gebouwd.

De .NET development rol

De voornaamste taak van een .NET-expert is het ontwerpen en schrijven van software, bijvoorbeeld webapplicaties voor bedrijfssystemen, met het applicatie framework .NET. Naast het ontwerpen en schrijven van code, heeft de .NET Developer ook andere taken. Denk hierbij aan onder andere het onderhouden en testen van applicaties. Dit gebeurt vaak binnen de projecten met als doel applicaties te verbeteren of juist from scratch op te bouwen. Hieronder lees je meer over de werkzaamheden waarmee een .NET Developer zich bezig kan houden.

Hoe zien de dagelijkste werkzaamheden van een eruit?

De volgende werkzaamheden zien wij het meest voorbijkomen in de vacatures die geschreven worden voor klanten door onze recruiters van .NET-Professionals.

– Code schrijven met .NET Programmeertalen;
– Bestaande of geschreven code beoordelen, herstructureren, debuggen en testen;
– Nieuwe applicaties ontwerpen, ontwikkelen, testen en implementeren;
– Het analyseren van (web)applicaties, onderhoudt plegen en upgraden indien nodig;
– Senior .NET Developers kunnen extra werkzaamheden toebedeeld krijgen, zoals technische specificaties en architectuur ontwikkelen;
– Documentatie van operationele procedures, applicatiecodering en projectontwikkeling.

Uiteraard zijn er ook nog andere werkzaamheden waar een .NET Developer zich mee bezig kan houden, afhankelijk van de organisatie en de fase waar zowel het bedrijf als de applicatie in verkeren. Daarnaast is het takenpakket van een junior, Medior en Senior .NET Developer dus ook verschillend.

Nieuwsgierig naar onze .NET Development vacatures? Check dat hier. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Onze Consultants komen graag met je in contact!

Meer artikelen