Wat is C#?
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat is C# (C-Sharp)?

Als je de volgende kenmerken opsomt: Object georiënteerde programmeertaal, open source, eenvoudig, modern, flexibel en veelzijdig. Dan zullen de meeste developers onder andere denken aan C# (C-Sharp). Maar wat is C# nou eigenlijk, wat kan het en waarom is het anders dan andere programmeertalen? Dit lees je hier.

In 2001 is C# ontwikkeld en gelanceerd door het bedrijf Microsoft. C# Biedt de mogelijkheid om software te ontwikkelen die niet alleen vandaag werkt, maar ook in de toekomst nog jarenlang toepasbaar zal zijn. De belangrijkste kenmerken van de taal C# (C-Sharp):
– Snel en Open Source;
– Cross-platform;
– Modern en eenvoudig;
– Veelzijdig;
– Veilig;

Wat is open source?

Het is je misschien al opgevallen dat in de bovenstaande informatie de term ‘Open source’ al een paar keer voorbij is gekomen wanneer wij over C# praten. Voor degene die niet weet wat deze term inhoudt, hier een korte uitleg:
‘Open source’ is een verzamelnaam voor programma’s die zijn geschreven met een programmeertaal, bijvoorbeeld C++ of .NET van Microsoft of Visual basic en uiteraard ook C# (C-Sharp), waarvan de broncode is gepubliceerd en vrij beschikbaar is. Iedereen kan en mag deze software kopiëren, aanpassen, aanvullen en verspieden, zonder dat er kosten aan auteursrechten of andere toeslagen in rekening worden gebracht.

Waarom is C# (C-Sharp) ontworpen?

Wanneer er gekeken wordt naar de geschiedenis van programmeertalen en hun mogelijkheden, kan worden geconcludeerd dat elke programmeertaal is ontworpen met een specifiek doel gekoppeld aan een specifieke behoefte. In het geval van de ontwikkeling van C# staan de behoeften van het bedrijfsleven en ondernemingen centraal. Het is namelijk ontworpen voor bedrijven om diverse soorten software te ontwikkelen met behulp van slechts één programma. Het doel van het ontwikkelen van deze programmeertaal was dat het niet alleen gemakkelijk aan te leren is, maar ook de software ontwikkeling ondersteunt voor allerlei moderne functionaliteiten. Bij ondersteuning van moderne software ontwikkeling kun je denken aan alles wat met web–, mobiele en app-ontwikkelingsbehoeften te maken heeft.

Wat zijn de voordelen van C#?

Hieronder lees je een aantal van de vele voordelen van C#:
– Wanneer je kennis hebt van C, C++ of Java, dan is het erg gemakkelijk om C# te leren;
– C# is een cross-platform programmeertaal. Je kan .NET applicaties bouwen die breed ingezet kunnen worden op bijvoorbeeld Windows, Linux en Mac-platforms;
– C# is een veilige taal en werkt efficiënt. C# staat geen type conversies toe die kunnen leiden tot gegevensverlies of andere problemen. Het staat dus toe om veilige code te schrijven;
– C# is veelzijdig en breed inzetbaar, in tegenstelling tot de vele andere programmeertalen die zijn ontworpen voor één specifiek doel.

Wil je meer informatie over C# en een vervolg-blog over dit onderwerp lezen? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen. Zijn je interesses gewekt om met C# aan de slag te willen gaan? Check dan onze vacatures!

Meer artikelen